Ανακυκλώστε τα ληγμένα σας καλλυντικά

Ανακυκλώστε τα ληγμένα σας καλλυντικά

Λίγο το γεγονός ότι είναι πανάκριβα και θέλουμε να κάνουμε απόσβεση, μας κάνει να τα κρατάμε επ' αόριστο με κίνδυνο να πάθουμε διάφορες αλλεργίες ή να δημιουργήσουμε θέματα με την υγεία μας. Ο λόγος για τα καλλυντικά, που πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να «σώσουμε».

Ωστόσο μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε εναλλακτικά:

-Ενυδατικές κρέμες προσώπου και ματιών: Εξαιτίας των ενυδατικών τους συστατικών οι κρέμες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα σε άλλα μέρη του σώματος όπως χέρια, αγκώνες και πέλματα που δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο το πρόσωπο και τα μάτια.

-Lotion προσώπου: Μετά την λήξη της αποδίδει καλύτερα στα πόδια καταπραΰνοντας το δέρμα μετά το ξύρισμα

-Το gel καθαρισμού προσώπου: μετά την λήξη του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και σαν υγρό σαπούνι χεριών.

- Make up: Μην το πετάξετε αλλά χρησιμοποιήστε το τοπικά για σημάδια που θέλετε να καλύψετε σε διάφορα μέρη του σώματος.

-Πούδρα προσώπου: Μπορεί να μην τη χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο ή στο λαιμό αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει μετά τη λήξη της να μην τη χρησιμοποιήσετε στους ώμους ή στο ντεκολτέ για ομοιομορφία και λάμψη.

- Μάσκαρα: Το ίδιο το προϊόν είναι άχρηστο. Μόνο το βουρτσάκι κρατείστε, το οποίο αφού το πλύνετε καλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε σαν βουρτσάκι φρυδιών ή για να χτενίζετε τις ήδη βαμμένες βλεφαρίδες σας. Επιπλέον σε περίπτωση που δεν σας καλύπτει το βουρτσάκι της καινούργια σας μάσκαρα μπορείτε να κρατήσετε και να χρησιμοποιείτε το παλιό σας βουρτσάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ