Αυτοί είναι οι λόγοι που παίρνουμε κιλά τον χειμώνα

Αυτοί είναι οι λόγοι που παίρνουμε κιλά τον χειμώνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι το χειμώνα παίρνουν κιλά τα οποία δυσκολεύονται να χάσουν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με μελέτες, η μέση αύξηση του βάρους στους τρεις χειμερινούς μήνες είναι μισό κιλό, αλλά για όσους ήδη διαθέτουν περιττά κιλά, είναι περισσότερο.

Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους παίρνουμε κιλά τους χειμερινούς μήνες.

Καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό, γιατί κρυώνουμε. Πολλοί το πιστεύουν κι άλλοι τόσοι το κάνουν, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί πλάνη για τον σύγχρονο άνθρωπο τουλάχιστον. Το πρόσθετο σωματικό λίπος όχι μόνο δεν μας «μονώνει» από το κρύο, αλλά αντιθέτως μας κάνει να… κρυώνουμε περισσότερο! Και αυτό, διότι το λίπος αυτό είναι λευκός λιπώδης ιστός που απλώς αποτελεί αποθήκη ενέργειας (θερμίδων) και όχι το θερμογόνο καφέ λίπος. Αυτό το διαθέτουν σε αφθονία μόνο τα μωρά, ενώ οι ενήλικες το φέρουν σε πολύ περιορισμένες

Το κρύο ανοίγει την όρεξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τη διάθεση μας για φαγητό, επειδή κάνουμε περισσότερες καύσεις για να παραχθεί θερμότητα που θα διατηρήσει φυσιολογική τη σωματική θερμοκρασία μας παρά τις χαμηλές, περιβαλλοντικές θερμοκρασίες. 

Πίνουμε λιγότερο νερό. Το νερό συνήθως που μας ξεδιψάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν το προτιμάμε τόσο. Βέβαια, το νερό κόβει την όρεξη ή έστω την «ξεγελάει», κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε, ενώ δίχως αυτό, η όρεξή μας δε σταματά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ