ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ EKTAKTO: Η Ρωσία έβγαλε τους Iskander-M - Φήμες για έναρξη τουρκικής εισβολής - Ουάσινγκτον και Παρίσι ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει (φωτό,)

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ EKTAKTO: Η Ρωσία έβγαλε τους Iskander-M - Φήμες για έναρξη τουρκικής εισβολής - Ουάσινγκτον και Παρίσι ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει (φωτό,)

Η Ρωσία προσομοίωσε σε ασκηση προσβολή στόχων της τουρκικής επικράτειας με τακτικά βαλλιστικά συστήματα Iskander-M ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ξεκίνησε η τουρκική εισβολή. Ταυτόχρονα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι αερομεταφερόμενες μονάδες VDV ξεκινούν "ασκήσεις" στην περιοχή του Pskov μεταξύ 15-20 Φεβρουαρίου...με πιθανό τελικό προορισμό την Συρία.
 
Πριν λίγο ο Αμεριακανός αντιπρόεδρος Τ.Μπαίντεν ζήτησε από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Α.Νταβούτογλου να σταματήσει το σφυροκόπημα θέσεων Κούρδων στην βόρεια Συρία όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
 
"Ο Αντιπρόεδρος ζήτησε επειγόντως από την Τουρκία να δείξει αμοιβαίο περιορισμό στην κατάπαυση του πυρός στην περιοχή" ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
 
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος  "αποθαρρύνει τους Κούρδους της Συρίας να εκμεταλλευτούν περαιτέρω την κατάσταση και να καταλάβουν επιπλέον εδάφη κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας".
 
Mε τη σειρά της η Γαλλία ζήτησε και αυτή από την "Τουρκία να σταματήσει κάθε περαιτέρω κίνηση".
 
O Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς σε κουρδικές ζώνες στην Συρία:
 
"H Γαλλία ανησυχεί πολύ για την χειροτέρευση της κατάστασης στην περιοχή του Χαλεπίου και βόρεια της Συρίας. Καλούμε την άμεση παύση όλων των βομβαρδισμών και της κυβέρνησης της Συρίας και των συμμάχων της και της Τουρκίας στις κουρδικές ζώνες" ανέφερε η ανακοίνωση.
 
"Προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση του ISIS και η εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας".
 
Ταυτόχρονα στην τηλεφωνική επικοινωνία Β.Πούτιν - Μ.Ομπάμα που σας είχαμε ενημερώσει σήμερα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως:
 
"Πρέπει να δημιουργηθεί καλύτερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργών Άμυνας των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας... Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα ενωμένο αντιτρομοκρατικό μέτωπο απορρίπτοντας τα διπλά ταμπλό ανέφερε σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο φωτογραφίζοντας φυσικά την Τουρκία!
 
Φαίνεται ότι το σημερινό σφυροκόπημα θέσεων του τουρκικού Στρατού από τις συριακές δυνάμεις (ουσιαστικά τους Ρώσους) και η απόρριψη του τελεσίγραφου του Α.Νταβούτογλου από τους Κούρδους ήταν καταλυτικό..
 
Τέλος δυνάμεις του Κουβέιτ κατευθύνονται προς Ιορδανία-νότια Συρία...
 
Δείτε την κορβέτα "Zelenyy Dol" να περνάει τα Στενά. 
 
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ