Έρχεται λουκέτο και στη Χειρουργική του Μποδοσάκειου – Δεν καλύπτονται οι εφημερίες του Μάρτη, δηλώνει ο διευθυντής της κλινικής Ι. Ανδρεάδης

Έρχεται λουκέτο και στη Χειρουργική του Μποδοσάκειου – Δεν καλύπτονται οι εφημερίες του Μάρτη, δηλώνει ο διευθυντής της κλινικής Ι. Ανδρεάδης

Στα πρόθυρα λουκέτου μέσα στον Μάρτη βρίσκεται και η χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μετά την Παθολογική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, για τα οποία δίνεται πραγματική μάχη από τον υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (ΥΠΕ) Αγάπιο Γαβριηλίδη, ο οποίος έχει εγκατασταθεί κυριολεκτικά στο Μποδοσάκειο από την περασμένη Παρασκευή και μεριμνά για την έλευση γιατρών από άλλα νοσοκομεία ή  κέντρα υγείας- για να υπολειτουργούν έστω.

Το θέμα δεν έσκασε ακριβώς ως “κεραυνός εν αιθρία”, καθώς στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε o δήμαρχος Εορδαίας την περασμένη Πέμπτη στο Μποδοσάκειο για τα λουκέτα στα ΤΕΠ και την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Ιορδάνης Ανδρεάδης είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου τόσο για την χειρουργική όσο και για άλλα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου, λόγω της γνωστής μα σοβαρής υποστελέχωσής τους.

ANDREADIS IORDANIS

Ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε λοιπόν από τους γιατρούς της χειρουργικής κλινικής να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εφημεριών για τον τρέχοντα μήνα, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες από τους τρεις ειδικούς γιατρούς και τον ένα ειδικευόμενο που στελεχώνουν τη χειρουργική, για ολόκληρο τον μήνα.

Το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο καταγράφεται αδυναμία κάλυψης των εφημεριών για πολλές μέρες του Μάρτη και πλήρης αδυναμία κάλυψης από τις 23 του μήνα και μετά, άγνωστο πως, έφθασε μάλιστα και στα χέρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας για να ενημερωθεί για το ποιες μέρες δεν θα λειτουργούν τα Επείγοντα Περιστατικά της χειρουγικής.

IMG_20160307_150355

Ο κ. Ανδρεάδης μιλώντας στον «Π» παραδέχθηκε ότι έδωσε εντολή να βγει πρόγραμμα εφημεριών, καθώς «το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης και είπα στους χειρουργούς να βγάλουν πρόγραμμα με τα κενά που έχουμε γι’ αυτό το μήνα, γιατί με τρεις ειδικούς και έναν ειδικευόμενο γιατρό δεν βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών. Ενημέρωσα και τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ ότι θα βγάλω πρόγραμμα με τα κενά για να φροντίσει να καλυφθούν οι μέρες που είναι ακάλυπτες». Σημείωσε δε ότι «αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και το προηγούμενο διάστημα και χρειάστηκε να έρθει να εφημερεύσει χειρουργός από τα Γρεβενά για να βγουν οι εφημερίες.»

Ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ωστόσο ότι η σχετική ανακοίνωση- όπως τιτλοφορείται- που έφθασε και στο ΕΚΑΒ δεν είναι δική του, παρ’ όλο ότι φέρει τη σφραγίδα του. «Μπορεί η ανακοίνωση αυτή να έχει τη σφραγίδα μου, αλλά δεν έχει την υπογραφή μου και σε καμία περίπτωση δεν θα τιτλοφορούσα ένα τέτοιο υπηρεσιακό έγγραφο ως “ανακοίνωση”. Προσπαθώ κι εγώ να βγάλω άκρη ποιος έβγαλε και έστειλε αυτή την ανακοίνωση στο ΕΚΑΒ. Το μόνο που μπορώ να πως είναι ότι έχω δύο σφραγίδες και άγνωστο ποιος χρησιμοποίησε προφανώς την μία.»

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Ανδρεάδης ξεκαθάρισε πως «αν δεν βρεθεί λύση για να καλυφθούν τα κενά του Μάρτη θα υπάρξει πρόβλημα για κάποιες μέρες στη χειρουργική του Μποδοσάκειου αυτό το μήνα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ