Πάγωσε  η Κοζάνη: Αυτήκοοι μάρτυρες περιγράφουν τη  καταραμένη  στιγμή που τα ροτβάιλερ σκότωσαν το άτυχο 5χρονο αγοράκι (βίντεο) -

Πάγωσε η Κοζάνη: Αυτήκοοι μάρτυρες περιγράφουν τη καταραμένη στιγμή που τα ροτβάιλερ σκότωσαν το άτυχο 5χρονο αγοράκι (βίντεο) -

Θλίψη και «παγωμάρα» επικρατεί αυτή την ώρα στη τοπική κοινωνία της Κοζάνης μετά από το άγριο «έγκλημα» εις βάρος ενός 5χρονου αγοριού από αφηνιασμένα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ που έλαβε χώρα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, σε χωριό έξω από τη πόλη της Κοζάνης.
 
Ολα συνέβησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού διασκέδαζε σε φιλικό της σπίτι, κοντά στο πρώην κέντρο «Λευκάδια», για την ημέρα του Πάσχα. Εντελώς ξαφνικά, τα δυο σκυλιά, ράτσας ροτβάιλερ έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο, με ιδιαίτερη μανία, καταφέροντάς του δεκάδες δαγκώματα σε ολόκληρο το κορμί του.
 
Το  αγοράκι, μεταφέρθηκε αμέσως στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί έδωσαν  μάχη για 45 και πλέον λεπτά να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς το παιδί κατέληξε λίγο αργότερα, περί τις 3.30 το μεσημέρι, θανάσιμα τραυματισμένο από τα δαγκώματα.
 
O ιδιοκτήτης των σκύλων, σοκαρισμένος, κρατείται στο Α.Τ. Κοζάνης, ενώ το πρωί θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του παιδιού, το οποίο περνούσε τις διακοπές του Πάσχα στην περιοχη μας, μαζί με τη μητέρα του, η οποία διαμένει μόνιμα στην Π.Ε. Κοζάνης.
 
 
Σοκάρουν οι αυτήκοοι – αυτόπτες μάρτυρες του μοιραίου περιστατικού όπου περιγράφουν όλα όσα συνέβησαν
 
«Περίπου στις 14:00 ήταν παρέα σπίτι του γείτονα με τα ροτβάιλερ. Άκουγα ένα παιδάκι να παίζει. Ακούω τρεις τσιρίδες τρόμου από το παιδάκι ξαφνικά. Σαν χτύπημα. Σπάνια τις ακούς. Σταμάτησαν μετά οι τσιρίδες. Είδα μετά την γυναίκα μου να τραβά τα μαλλιά της. Είχε βγει ο ιδιοκτήτης και προσπαθούσε να τραβήξει τα σκυλιά από πάνω του. Η μαμά του ούρλιαζε. Μετά το έβαλαν στο αυτοκίνητο και πήγαν στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά ήταν αφηνιασμένα... Το δάγκωσαν. Η γυναίκα μου το είδε και το είχαν σηκώσει στον αέρα. Το τραβούσαν» ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας.
 
«Είδα σκυλί να τινάζει μια κόκκινη μπλούζα, δεν κατάλαβα αν είναι παιδί ή μπλούζα στην αρχή. Μετά άκουσα τον ιδιοκτήτη και έναν άλλο κύριο να ορμάνε πάνω στα ροτβάιλερ. Να παίρνουν βέργα και να χτυπάνε το σκυλί. Σήκωσαν το παιδί στον αέρα. Πήρα την Αστυνομία αμέσως» σημείωσε ο δεύτερος μάρτυρας.
 
 
«Περίπου στις 14:00 ήταν παρέα σπίτι του γείτονα με τα ροτβάιλερ. Άκουγα ένα παιδάκι να παίζει. Ακούω τρεις τσιρίδες τρόμου από το παιδάκι ξαφνικά. Σαν χτύπημα. Σπάνια τις ακούς. Σταμάτησαν μετά οι τσιρίδες. Είδα μετά την γυναίκα μου να τραβά τα μαλλιά της. Είχε βγει ο ιδιοκτήτης και προσπαθούσε να τραβήξει τα σκυλιά από πάνω του. Η μαμά του ούρλιαζε. Μετά το έβαλαν στο αυτοκίνητο και πήγαν στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά ήταν αφηνιασμένα... Το δάγκωσαν. Η γυναίκα μου το είδε και το είχαν σηκώσει στον αέρα. Το τραβούσαν» ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας.
 
«Είδα σκυλί να τινάζει μια κόκκινη μπλούζα, δεν κατάλαβα αν είναι παιδί ή μπλούζα στην αρχή. Μετά άκουσα τον ιδιοκτήτη και έναν άλλο κύριο να ορμάνε πάνω στα ροτβάιλερ. Να παίρνουν βέργα και να χτυπάνε το σκυλί. Σήκωσαν το παιδί στον αέρα. Πήρα την Αστυνομία αμέσως» σημείωσε ο δεύτερος μάρτυρας.

https://

Τα ροτβάιλερ και η σχέση τους με τα μικρά παιδιά

Η προσαρμοστικότητα του Rottweiler στα μικρά παιδιά ποικίλλει με το μεμονωμένο ζώο. Πολλά είναι πολύ ανεκτικά και αγαπούν τα μικρά παιδιά, άλλα αγανακτούν με τη μερικές φορές τραχιά συμπεριφορά από ένα άγνωστο παιδί. Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθος του σκυλιού. Οικογένειες έχουν αναγκαστεί να δώσουν τα πολύ αγαπημένα ροτβάιλερ τους επειδή το σκυλί προκάλεσε ακούσια τραυματισμό σε μικρά παιδιά στην οικογένεια με την πρόσκρουση πάνω τους. Αυτή η πρόσκρουση είναι μια φυσική συμπεριφορά στο Rottweiler, μια κληρονομιά από τις ημέρες όταν χρησιμοποιήθηκε η φυλή στα βοοειδή κοπαδιών στην Ευρώπη. θα κάνουν " bump" και " herd" σε παιδιά, ενήλικους, και άλλα κατοικίδια ζώα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν το σπίτι σας περιέχει πολύ μικρά παιδιά ή ηλικιωμένα οικογενειακά μέλη. Μερικοί εκτροφείς συστήνουν έως ότου τα παιδιά είναι τουλάχιστον σε σχολική ηλικία πρίν εισάγουν ένα Ροτβάιλερ στο σπίτι. Το ποσό διαστήματος στο σπίτι σας, η ηλικία των παιδιών σας, και το χρονικό διάστημα που το σκυλί θα είναι σε επαφή με τα παιδιά πρέπει να είναι μέρος της απόφασής σας

Το Ροτβάιλερ είναι μια γερή, ισχυρή, και πιστή φυλή με τα έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και φύλακες, αλλά η ιδιοκτησία ενός Rottweiler φέρνει τις πολύ μεγαλύτερες του μέσου ευθύνες, λόγω των γνωρισμάτων που κατέχονται από αυτήν την φυλή, το μέγεθος, και τη δύναμή τους. Οι ακόλουθες πληροφορίες προσφέρονται ως οδηγός στους ενδεχόμενους αγοραστές Rottweiler που δεν γνωρίζουν όλες τις πρόσθετες ιδιότητες που κατέχονται από αυτήν την φυλή, και θετικές και αρνητικές, έτσι ώστε μπορούν να κάνουν μια ακριβέστερη εκτίμηση των αναγκών τους σε σχέση με τις απαιτήσεις της ιδιοκτησίας Ροτβάιλερ. Το Rottweiler δεν είναι μια φυλή που ταιριάζει σε κάθε σπίτι.
 
ΜΕΓΕΘΟΣ
 
Τα αρσενικά κυμαίνονται από 61 μέχρι 68 εκ. στον ώμο και περίπου 50 κιλά βάρος. Τα θηλυκά είναι κάπως μικρότερα, 56 με 63 εκ. ύψος και βάρος περίπου 42 κιλά. Μπορούν να βρεθούν σκυλιά που είναι πιό ψηλά ή κοντύτερα από αυτές τις μετρήσεις, εντούτοις, δεν πρέπει να θεωρηθούν τυπικά από τα πρότυπα φυλής. Το Rottweiler είναι πολύ ισχυρό για το μέγεθός του. Έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για να τραβήξει κάρρα και διατηρεί τα συμπαγή και είναι μυώδη στοιχεία που είναι επιθυμητά σε ένα ζώο έλξης. Πλήρης αναπτυγμένος ένας ενήλικος μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω έναν άνθρωπο από τα πόδια του, και για αυτόν τον λόγο η φυλή δεν συστήνεται για το ηλικιωμένο ή φυσικά ασθενικό πρόσωπο. Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μέγεθους και δύναμης του πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε το ολοκληρωτικό έλεγχο του ζώου σας πάντα.
 
ΧΡΩΜΑ
 
Το Rottweilers είναι πάντα μαύρο με τα σαφώς καθορισμένα πύρινα σημάδια στα μάγουλα, το ρύγχος, το στήθος, και τα πόδια καθώς επίσης και και πάνω από τα δύο μάτια. Αυτά τα σημάδια κυμαίνονται από τη σκουριά ως το μαόνι, οι σκοτεινότερες αποχρώσεις είναι πιό επιθυμητές. Η χρώση των ματιών και το στόματος πρέπει να είναι σκουρόχρωμα τα ανοικτόχρωμα μάτια ή τα ρόζ ούλα θεωρούνται ελαττώματα.
 
ΤΕΜΠΕΡΑΜEΝΤΟ
 
Οι ιδιοσυγκρασίες των Rottweiler ποικίλλουν από τους φυσικούς κλόουν, οι οποίοι είναι στοργικοί σχεδόν σε καθένα, στο πολύ συγκρατημένο, ενός-ανθρώπου σκυλί. Ιδανικά πρέπει να είναι ήρεμοι αλλά άγρυπνοι σύντροφοι. Αυτά τα σκυλιά ακολουθούν συχνά τους κυρίους τους παντού μέσα στο σπίτι, και κρατούν μια συνεχή προστατευτική προσοχή πάνω στους αγαπημένους τους. Τα νευρικά, ντροπαλά, ευερέθιστα ή υπερενεργητικά σκυλιά επιδεικνύουν γνωρίσματα που είναι ανεπιθύμητα σε ένα ζώο με το μέγεθος και τη φύση του Rottweiler και πρέπει να αποφευχθούν.
 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
 
Αυτό το γνώρισμα ποικίλλει σε κάθε σκυλί μέχρι ενός ορισμένου βαθμού, αν και όλοι έχουν ένα ισχυρό προστατευτικό ένστικτο και θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες και την ιδιοκτησία τους από τους εισβολείς. Το Rottweiler είναι γνωστό επίσης στο να προκαλεί τους ιδιοκτήτες του ή άλλους ανθρώπους, ένα γνώρισμα που είναι ανεπυθύμητο. Αυτό το πρόβλημα αποτρέπεται εύκολα μέσω της έγκαιρης εκπαίδευσης υπακοής, και της ανάπτυξης μιας αμοιβαία ωφέλιμης εργασιακής σχέσης.
 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ
 
Πολλές οικογένειες έχουν αγοράσει ένα Rottweiler για αυτό το γνώρισμα, για να ανακαλύψουν μόνο ότι φέρνει μαζί και μια ιδιαίτερη ηθική και νομική ευθύνη. Τα προβλήματα μπορούν να προκύψουν γρήγορα, το σκυλί μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ ενός χαιρετισμού εγκάρδιου αγκαλιάσματος ενός οικογενειακού μέλους, ή ενός λατρεμένου φίλου, και των εχθρικών προθέσεων ενός εισβολέα, ιδιαίτερα εάν οι χαιρετισμοί μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών περιλαμβάνουν τις δυνατές κραυγές, το γέλιο ή τις κραυγές. Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευθούν προσεκτικά για να δεχτούν τους φίλους σας στο σπίτι σας αλλά η φυσική επαφή πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά έως ότου συνειδητοποιήσει το σκυλί ότι όλα είναι εντάξει. Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο σας χωρίς προειδοποίηση, το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ του αδελφού σας ή ενός διαρρήκτη. Αν και το Rottweiler δεν δαγκώνει συνήθως χωρίς πρόκληση, στριμωγμένος ακόμη και απειλούμενος από ένα από αυτά τα σκυλιά είναι μια πολύ τρομακτική εμπειρία για τους ταχυδρόμους ή τους γείτονες που περιπλανιούνται στο οικόπεδο σας ενώ ο ιδιοκτήτης είναι απών. Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με το σκυλί ενώ οι ιδιοκτήτες είναι απόντες πρέπει να είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με το σκυλί.
 
 
ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
 
Αυτός ο όρος είναι συχνά παρεξηγημένος και ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει σημάνει κάτι πολύ απλό, ένα κουτάβι χωρίς μορφολογικά ελαττώματα. Σοβαρά ελαττώματα αποκλεισμού που πρέπει να αποφεύγουν οι αγοραστές περιλαμβάνουν: αντιστροφή του τύπου του σκύλου, δηλαδή θηλυπρεπή αρσενικά ή ανεπτυγμένα θηλυκά
Δοντια: Προγναθισμός ή υπογναθισμός, ανόμοιο δάγκωμα σκύλοι με έλλειψη σε κοπτήρες, κυνόδοντες, προγόμφιους, γομφίους.
Μάτια: Εντρόπιο, εκτρόπιο, κίτρινα μάτια ή διαφορετικού χρώματος.
Ουρά: Γυριστή
Τρίχωμα: Υπερβολικά μακρύ και κυματιστό τρίχωμα.
Χρώμα: Σκυλιά που δεν έχουν το τυπικό χρώμα του rottweiler με τα καφέ σημάδια σε μαύρο, άσπρα σημάδια.
Συμπεριφοράς: Φοβισμένα , δειλά, άτολμα, οξύθυμα, πολύ καχύποπτα, νευρικά, κροτοφοβικά ζώα.
Σημειωση: τα αρσενικά ζώα πρέπει να φέρουν δύο όρχεις καλά κατεβασμένους στο όσχεο.
 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ PET
 
Τα σκυλιά με σοβαρά ελαττώματα (σκελετικά προβλήματα, άσπρα σημεία στο στήθος και κοιλιά, διάφορα ελλείποντα δόντια και ούτω καθ' εξής) δεν είναι για την αναπαραγωγή επειδή αυτά είναι σοβαρά γενετικά ελαττώματα. Η στείρωση δεν έχει επιπτώσεις στην προστατευτικότητα των ζώων και κάνουν άριστα οικογενειακά σκυλιά. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ.
 
ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΙΣΧΙΩΝ
 
Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε Rottweilers καθώς επίσης και τις περισσότερες μεγαλόσωμες φυλές σκύλων. Τα κουτάβια πρέπει να αγοραστούν μόνο μετά από την προσεκτική έρευνα για τη θέση δυσπλασίας ισχίων των γονέων, και ει δυνατόν των παππούδων και γιαγιάδων. Και οι δύο γεννήτορες πρέπει να έχουν εξετασθεί και να είναι ελεύθεροι δυσπλασίας ισχίων. Αυτό δεν είναι μια εγγύηση ότι το κουτάβι σας δεν θα αναπτύξει τη δυσπλασία αργότερα η έρευνα έχει τεκμηριώσει το γεγονός ότι οι κανονικοί γονείς μπορούν να παραγάγουν γέννες με το ένα τρίτο ή περισσότερο των κουταβιών δυσπλαστικών ως ενηλίκους. Η γενετική μπορεί να είναι η αιτία της δυσπλασίας, αλλά οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η υπερσίτιση, η υπερβολική άσκηση και ο τραυματισμός των νέων ζώων μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτήν την ασθένεια. Η δυσπλασία ισχίων δεν είναι σχεδόν ποτέ ανιχνεύσιμη στα ζώα νεώτερα από έξι μήνες και έπειτα μόνο στις πιό βαριές περιπτώσεις. Είναι μια κλιμακούμενη ασθένεια στην οποία υπάρχει μια δυσμορφία της ένωσης ισχίων που προκαλεί συχνά πόνο όσο ο σκύλος μεγαλώνει.
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
Το Rottweiler έχει αναπτυχθεί για τη δυνατότητα εργασίας του και ανθίζει όταν του δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστεί με τον κύριό του. Είναι πολύ απαραίτητο να εδραιωθεί ο έλεγχός σας πάνω στο σκυλί και η εκπαίδευση υπακοής είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό. Ο εκτροφέας πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει σε σας καθοδήγηση στην επιλογή μιας κατηγορίας εκπαίδευσης, εντούτοις, αποφεύγετε τον πολύ τραχύ εκπαιδευτή, ανεξάρτητα από το πόσο ιδιαίτερα - συστημένος είναι. Το Ροτβάιλερ μπορεί συχνά να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας λεκτικές επιπλήξεις μόνο, ενώ απαιτούν περιστασιακά τις ισχυρές φυσικές διορθώσεις, μερικοί εκπαιδευτές τείνουν να είναι πολύ τραχύτεροι σε Rottweiler από ότι είναι απαραίτητο. Οι γυναίκες είναι πολύ επιτυχείς με τα σκυλιά στην κατάρτιση υπακοής. Η φυσική κυριότητα επι του σκυλιού είναι γενικά λιγότερο σημαντική από ευαίσθητες, υπομονετικές, και θετικές μέθοδοι εκπαίδευσης. Η υπομονή είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην εκπαίδευση ενός Ροτβάιλερ.
 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
 
Το Rottweiler είναι ένα ευαίσθητο, ευφυές και πιστό ζώο και θέλει συνήθως να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του. Περιστασιακά, μπορεί να είναι αρκετά επίμονο γι' αυτό, και απαιτεί περισσότερη προσοχή. είναι επιτακτικό ότι η πειθαρχία είναι συνεπής και σταθερή χωρίς να είσαι υπερβολικά τραχιά. Μια βαριά κουβέντα θα αρκέσει συχνά, αν και οι αιχμηρότερες διορθώσεις είναι μερικές φορές απαραίτητες. η ιδιοκτησία δεν είναι για το συνεσταλμένο ή πολύ πολυάσχολο πρόσωπο που δεν μπορεί ή δεν τείνει προς την προσεκτική επίβλεψη του κατοικίδιου ζώου του/της.
 
 
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΟΥ
 
Το Rottweiler δεν πρέπει ποτέ να ζουν έξω δεμένα σε μια αλυσίδα και εάν αυτό είναι το πώς θέλετε να ζει το σκυλί σας καλύτερα να μην αγοράσετε ένα. Μια μεγάλη αυλή με έναν υψηλό φράκτη είναι ιδανικό αλλά ενήλικα Rottweilers έχει κρατηθεί επιτυχώς σε μεγάλα διαμερίσματα Η αυλή θα βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί ασκημένο και να μειώσει την πλήξη, εαν δεν έχετε αρκετό χώρο ή δεν του παρέχετε καθημερινή βόλτα σκεφτείτε μια λιγότερο ενεργητική ράτσα. Η καθημερινή βόλτα μαζί με τον ιδιοκτήτη προσφέρει περισσότερο στο δέσιμο μαζί του απο το να το αφήνεις μόνο του στην αυλή.
 
 
Τέλος, να σημειωθεί ότι κατα διαβολική σύμπτωση, άλλο ένα περιστατικό με επίθεση σκύλου σημειώθηκε εχθές, ανήμερα του Πάσχα, σε 8χρονο αγοράκι στο Προάστιο Εορδαίας. Ένα σκυλί ράτσας Χάσκι επιτέθηκε σε 8χρονο αγοράκι, χωρίς ευτυχώς να έχουμε την ίδια δραματική κατάληξη. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο, όπου του έγιναν ράμματα στο φρύδι.
 
Το περιστατικό συνέβη, όταν το 8χρονο αγοράκι μετέβη στο σπίτι, που ζει το Χάσκι, για να βρει και να παίξει με τους συνομηλίκους φίλους του. Όπως ανέφερε, η μητέρα του 8χρονου, ο γιος της, μπαίνοντας στην αυλή, δέχτηκε επίθεση από το σκυλί, το οποίο με τα νύχια του μπροστινού του ποδιού, το γρατζούνισε στο φρύδι. Επειδή μέσα στην αυλή βρισκόταν ένα κόκκαλο, το σκυλί, βλέποντας τον 8χρονο να το πλησιάζει, υπέθεσε πως θα του το πάρει και του επιτέθηκε. Αμέσως, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, πήρε το αιμόφυρτο παιδί και το μετέφερε στο Μποδοσάκειο, όπου του έγιναν ράμματα. Λίγο αργότερα ειδοποιήθηκαν και οι γονείς, που μετέβησαν στο νοσοκομείο. Η οικογένεια του 8χρονου, όπως ανέφερε  η μητέρα του, προτίθεται να καταθέσει μήνυση εις βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ