Έρχεται λουκέτο στην Ογκολογική του Μποδοσάκειου – Στα ‘κάγκελα’ οι καρκινοπαθείς της Εορδαίας και ολόκληρης της Δυτ. Μακεδονίας

Έρχεται λουκέτο στην Ογκολογική του Μποδοσάκειου – Στα ‘κάγκελα’ οι καρκινοπαθείς της Εορδαίας και ολόκληρης της Δυτ. Μακεδονίας

Προς κλείσιμο οδηγείται η Ογκολογική Μονάδα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς φεύγουν οι δύο από τους 3 γιατρούς που τη στελεχώνουν, διότι  διορίστηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και μένει μονάχα μία επικουρική γιατρός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν μπορεί μια γιατρός να σηκώσει μόνη της τον τεράστιο όγκο δουλειάς.

  

 

Κραυγή αγωνίας για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς της Δυτικής Μακεδονίας που κάνουν στο Μποδοσάκειο τις χημειοθεραπείες τους εκπέμπει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, Γιώργος Αράπης, ο οποίος σε έκτακτη συνέντευξή τόνισε ότι τινάζεται στον ‘αέρα’ η λειτουργία της Ογκολογικής του Μποδοσάκειου, της μοναδικής Ογκολογικής που υπάρχει σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, στην οποία κάνουν τις χημειοθεραπείες τους οι καρκινοπαθείς της περιφέρειάς μας αλλά και από την κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα από περιοχές της Ημαθίας.

  

 

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι φεύγουν οι δύο από τους τρεις γιατρούς που στελεχώνουν την Ογκολογική, ο μόνιμος  επιμελητής Α’ Παθολόγος – Ογκολόγος και μία επικουρική (συμβασιούχος) Παθολόγος – Ογκολόγος γιατί διορίστηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει η Ογκολογική με μία μονάχα επικουρική  Παθολόγο – Ογκολόγο που διορίστηκε πριν ένα μήνα περίπου. «Είναι βέβαιο ότι θα τα βροντήξει και η μοναδική γιατρός που μένει, διότι είναι αδύνατον να σηκώσει μόνη της τον τεράστιο όγκο δουλειάς, 3.500 χημειοθεραπείες που εκτελούνται ετησίως στο Μποδοσάκειο. Είναι δυνατόν να βλέπει 30 άτομα την ημέρα; Κάποια μέρα δεν πρέπει να λείψει; Κάθε μέρα οι γιατροί έχουν προγραμματισμένο να βλέπουν 15 άτομα και βλέπουν 35, γιατί δεν χαλούν κανενός χατίρι και όποιος πάει τον εξετάζουν», είπε ο κ. Αράπης.

Ο πρόεδρος των Καρκινοπαθών Εορδαίας δήλωσε ότι οι όλοι οι σύλλογοι Καρκινοπαθών της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και άλλων κοινωνικών συλλόγων ετοιμάζονται να κατεβούν στην Αθήνα για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ζητήσουν να έρθουν άμεσα γιατροί στη Μονάδα και τόνισε ότι ήδη δρομολογούνται κι άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σχολιάζοντας την επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο ο  αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης για το θέμα ζητώντας τη στελέχωση της Ογκολογικής του Μποδοσάκειου χαρακτήρισε την όλη κίνηση ως «επικοινωνιακά παιχνίδια».

Βολές εκτόξευσε ο πρόεδρος των Καρκινοπαθών Εορδαίας και προς τον υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αγάπιο Γαβριηλίδη, λέγοντας ότι ενώ υπήρχε ακόμα μία γιατρός η οποία ήταν με απόσπαση, «ο κ. Γαβριηλίδης προτίμησε να την πάρει σε κάποιο χωριό (αγροτικό Ιατρείο) για να γράφει συνταγές και να παίρνει πιέσεις».

πηγη http://e-ptolemeos.gr/erchete-louketo-stin-ogkologiki-tou-bodosakiou-sta-kagkela-karkinopathis-tis-eordeas-ke-olokliris-tis-dit-makedonias/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ