Στο 30,5% ο καρκίνος σε Πτολεμαΐδα & Εορδαία! – Σοκάρουν τα στοιχεία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη

Στο 30,5% ο καρκίνος σε Πτολεμαΐδα & Εορδαία! – Σοκάρουν τα στοιχεία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη

Ανησυχητικά στοιχεία για το ποσοστό καρκίνων στην περιοχή της Πτολεμαΐδας  έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας, Σταύρος Γιαννακίδης, υποστηρίζοντας τα κρούσματα καρκίνου στην Πτολεμαΐδα φτάνουν στο 30,5%!

  

 

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο Σ. Γιαννακίδης στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση στελέχωση της Ογκολογικής Μονάδας του  Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που απειλείται με λουκέτο, καθώς φεύγουν οι δύο από τους τρεις Παθολόγους – Ογκολόγους που την στελεχώνουν σήμερα.

«Ένας στους τρεις θανάτους που σημειώνονται στην Πτολεμαΐδα προκαλείται από καρκίνο! Αυτή η εκπληκτική και συνάμα τραγική διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο το τίμημα που πληρώνουμε, όλοι όσοι ανήκουμε στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας  με την πρόσθετη  επιβάρυνση των Λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ», αναφέρει ο κ. Γιαννακίδης και σημειώνει ότι:

  

 

«Συγκεκριμένα, επτά στους δέκα θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας οφείλονται σήμερα σε καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική νόσο (έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή) και μόλις τρεις στους δέκα αποδίδονται σε άλλες αιτίες! Τα κρούσματα καρκίνου είναι κατά 16% περισσότερα σε σχέση με το 1950 και ο αριθμός αυξάνεται κάθε δεκαετία με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Σήμερα τα κρούσματα καρκίνου φτάνουν στο 30,5%.                                                                           

Επιπλέον, μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας θανάτου στην περιοχή. Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 45 – 65 ετών, ενώ μικρότερη αύξηση παρατηρείται στην ομάδα άνω των 65.»

Μετά την παράθεση των παραπάνω στοιχείων ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ζητά από  το Υπουργείο να προβεί άμεσα στην τοποθέτηση την 2 Ογκολόγων – Παθολόγων και Αιματολόγων Ιατρών για τη στελέχωση της Ογκολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

(Αναλυτικά η επιστολή ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ http://e-ptolemeos.gr/sto-305-o-karkinos-se-ptolema%ce%90da-eordea-sokaroun-ta-stichia-tou-antiperiferiarchi-igias-s-giannakidi/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ