Προ των πυλών η προκήρυξη για 3.100 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Προ των πυλών η προκήρυξη για 3.100 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Mέσα στις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν 240 δομές υγείας.

Θα ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις με σαφή κριτήρια μοριοδότησης και διετείς συμβάσεις για τις συνολικά 240 νέες αποκεντρωμένες Δομές, προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

«Αυτό το πρόγραμμα δεν θα μείνει μετέωρο», τόνισε ο κ. Ξανθός, προσθέτοντας ότι το πρώτο βήμα σχεδιασμού ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία.

  

 

«Ο πολίτης θα έχει τον οικογενειακό του γιατρό από τρεις ειδικότητες: Γενική ιατρική, παθολογία και παιδιατρική οι οποίοι θα συμπληρώνουν και θα ενημερώνουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, που είναι μία ακόμη καινοτομία», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν βάζουμε φύλακα στην πρόσβαση πολιτών, εγγυόμαστε ελεύθερη πρόσβαση και για τους ανασφάλιστους με τον νόμο 1348 που καταργεί οποιαδήποτε διάκριση», πρόσθεσε ο Ανδρέας Ξανθός.

  

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στις νέες δομές θα υπάρχουν εργαστήρια διευκρίνισε ότι «οι προληπτικές εξετάσεις και ο προσυμπτωματικός έλεγχος θα διενεργούνται μόνο στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

 

phgh http://www.e-dimosio.gr/dimosio/119087/pro-ton-pilon-prokirixi-gia-3-100-proslipsis-giatron-ke-nosilefton/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ