Βούτσης: Γιατί άφησα ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα -Τους συνέλαβαν χωρίς να με ρωτήσουν

Βούτσης: Γιατί άφησα ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα -Τους συνέλαβαν χωρίς να με ρωτήσουν

Στο γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε ο ίδιος, για να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα έπειτα από την εισβολή στο προαύλιο της Βουλής, απέδωσε ουσιαστικά ο Νίκος Βούτσης την εντολή που έδωσε να αφεθούν ελεύθεροι.

  

 

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία τον ρωτούσε με ποια αρμοδιότητα παρενέβη «προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Στην επιστολή του, ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι ο ίδιος είναι αρμόδιος για τα θέματα ασφαλείας στη Βουλή και σημειώνει ότι με εντολή του εκάστοτε προέδρου δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να γίνονται συλλήψεις «και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας».

  

 

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, στις 26 Ιουλίου, το οποίο περιγράφει ως «είσοδο και διαμαρτυρία», αναφέρει:

«Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησης μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής».

 

www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ